A jogászi pályát hagyta el a bárok világáért.

Ő mára az egyik legelismertebb hazai szakember. Dr. Pálffy Lackóval, a Budapesti Jogászbál vezető bartenderével beszélgetett Keczán Pál, a szervezőbizottság elnöke.

Régi barátság és rengeteg emlék is összeköt, hiszen egyetem óta ismerjük egymást, egy hallgatói szervezetben is voltunk. Mára pedig igen komoly szakmai múlt mellett az egyik legkeresettebb bartender vagy az országban. A jogi egyetem elvégzését követően mi vezetett erre az útra?

Már a jogi egyetemmel párhuzamosan kacsintgattam a rendezvényszervezés/vendéglátás felé: vonzott a szokszínűsége, szabadsága és szerettem volna sokat utazni. Ezt jogászként nehezebben találja meg az ember, a gasztronómiában meg szinte kötelező. Sosem ideiglenes pénzkeresetként, hanem szakmaként, életútként gondoltam a bartender munkára és továbbra is ebben hiszek, ezért fejlesztem magam, tanulok és keresek mindig újabb és változatos projekteket, most már főleg a saját cocktail catering cégünk, a Mobilkoktél keretein belül.

Megtaláltad a számításod?

Maximálisan. Az elején nem volt könnyű, ELTE jogi diplomával a zsebemben megküzdeni az egómmal, hogy sokak szemében csak egy „csapos” vagyok. Sokat tanultam magamról és hiszek benne, hogy ha bármibe is fogunk és azt teljes erőbedobással tesszük, értéket teremtünk és próbálunk folyamatosan fejlődni akkor megtaláljuk a helyünket.
Rengeteg embert látok magam körül jogi diplomával teljesen más foglalkozást is sikeresen űzni, így visszatekintve bátran mondhatom, hogy jó felkészítést kaptunk a nagybetűs életre.

Tudod mennyire fontos nekem ennek a rendezvénynek a múltja, jelene, jövője, éppen emiatt igyekszünk kizárólag a legjobb szolgáltatókkal, szakemberekkel együttműködni, így Veled is. Mivel készülsz a Budapesti Jogászbálra?

dr. Pálffy László

Abszolút koncepcióban gondolkodom, így az italok is a bál hangulatát fogják tükrözni: tradíció és modernitás.
Szeretném, hogy az italok felismerhetőek, könnyen értelmezhetőek legyenek de mégis bemutassunk valamit a bárszakma elképesztő fejlődéséből.

Azt beszéltük, hogy nemcsak az italok, de még a jég is nagyon különleges lesz…

A vendég után a jég a legfontosabb szereplő a koktélok készítésénél, így kizárólag az Artificer profi srácaival dolgozunk együtt.
Csak annyit mondanék, keressétek a Budapesti Jogászbál logóját az italotokban is…

Sőt, lesz egy dedikált ital is az estére! Mi lesz ez pontosan?

Mindenről nem ránthatom le a leplet túl korán, várunk majd mindenkit a társasági élet epicentrumában, a bárpultnál!
A fantasztikus borsor mellett érdemes lesz egy rövid utazást tenni a koktélok világába is.

Kik azok a partnerek, akiket a Budapesti Jogászbál koktélbárjában bemutattok majd?

Kizárólag minőségi, nemzetközileg elismert brandekkel dolgozunk, így többek között olyan párlatok lesznek majd a portfólióban mint a Maspex Hungary Kft. által forgalmazott Hendrick’s gin, Monkey Shoulder whisky, a megújult Bols Marine vodka, valamint Glenfiddich és Balvenie single maltok. Emellett a tradíció jegyében pálinka fronton is az egyik legjobb hazai pálinkakészítő ház, a boldogkőváraljai többszörös díjnyertes Bestillo lesz az est partnere.

oldal tetejére

Hírlevél