A világ legkülönlegesebb motorkerékpár márkája is bemutatkozik a Budapesti Jogászbálon.

A 2010-es évek elején, mikor az est újraszervezéséhez fogott az ELTE ÁJK hallgatókból álló csapat, az volt az álmunk, hogy olyan nagy brandek lássanak benne potenciált, mint a Mercedes-Benz. 2019 óta a Budapesti Jogászbál névadó támogatója a Mercedes-Benz, idéntől pedig partnere a motorkerékpárok Mercedese, az MV Agusta.

Az MV Agusta a motorok közt a Mercedes-Benz, vagy ha úgy tetszik a Bugatti. Mivel készülnek az estére és mit lehet tudni azokról a motorokról, amiket láthatunk?

Két darab négyhengeres 212 lóerős modellt fogunk bemutatni, mindkettő sorszámozott különlegesség. Az egyik egy Brutale 1000 Serie Oro, ami új kategóriát indított el a motorkerékpár gyártás történetében, amit úgy hívnak Hyper Naked. „Csupasz” motor, superbike technikával és teljesítménnyel. A másik ezres pedig a vad és vagány kinézetű Rush, a neve is a száguldásra csábít. Végezetül pedig egy háromhengeres 800-as 153 lóerōs modell, ami szintén egy új kategóriát teremtett, a Neo Classic Racer-t. Ez egy napjaink Super Sport versenytechnikáját tartalmazó, klasszikus köntösbe bújtatott motorkerékpár rendkívüli megjelenéssel.

A Budapesti Jogászbál szervezése különösen elhivatott a magas színvonalú partneri együttműködésekben, de egy MV Agusta számára miért érdekes egy ehhez hasonló klasszikus eseményen megjelenni?

Szeretnénk bemutatni a közönségnek ezeknek a különleges gépeknek a szépségét, eleganciáját és úgy gondoljuk, hogy egy ekkora hagyományú esemény megfelelő felület lehet erre.

Kik képzik az MV Agusta vevőkörét és mennyire réteg szegmens egy MV Agustát birtokolni?

A vevőink szenvedélyes emberek, akik szeretnek különleges és egyedi tárgyakat birtokolni, szeretnek „kilógni a sorból”, valamint imádják az olasz életérzést, szeretik a gyors motorokat és a hangjukat.

Tulajdonképpen miért különleges ez a motor?

Ennek az olasz márkának a modelljei kis darabszámban kézzel készülnek, mindegyik egy iparmūvészeti alkotás. Ezt bizonyítja, hogy a New Yorkban található Guggenheim Múzeumnak is állandó kiállítási tárgya. Ezenkívül ez egy 79 éves patinás gyár rengeteg verseny sikerrel, a mai napig a legeredményesebb motorversenyző, a 15 világbajnoki cím tulajdonosa, Giacomo Agostini is ennek a gyárnak köszönheti a sikereit.

oldal tetejére

Hírlevél