Interjú Bökő Dáviddal, a Bökő Pince borászával

Bökő Dávid borásszal, a Bökő Pince tulajdonosával beszélgettünk többet között arról is, hogy milyen tételekkel készül a CXCII. Mercedes-Benz Hovány Budapesti Jogász- és Művészbálra.

Hogyan alakult ki a kötődése a szőlőhöz?

Ebben a közegben nőttem fel, Édesapám a ‘80-as évektől kezdődően szőlővel foglalkozik, egy teljesen természetes folyamat részeként belenőttem- és szerettem a szőlőbe és annak művelésébe.

Milyen fajtájú borokkal találkozhatunk Önöknél?

Két legfontosabb szőlőfajta a pincészetnél az Olaszrilzing és a Kékfrankos, emellett Sárgamuskotállyal és Zweigelttel dolgozunk.

Hol és milyen eljárással történik a szőlő feldolgozása?

A szőlő feldolgozása Balatonfüreden történik a pincészetnél, modern gépekkel, de a lehető legtermészetesebben és legkisebb beavatkozással.

Mi a legfőbb hitvallása a munkája során?

Tisztaság, odafigyelés, alázat. Ezek határozzák meg a munkánkat.

A Bökő Pince is ott lesz a CXCII. Mercedes-Benz Hovány Budapesti Jogász- és Művészbálon, mint kiállító. Milyen borokkal és hogyan készülnek az eseményre? Miért fontos a Pincészet számára, hogy részt vehet egy ilyen eseményen?

Négy borral készülünk az eseményre, két klasszikusabb, elegánsabb tétellel, egy Olaszrilzinggel és egy Zweigelt-Kékfrankossal, valamint két könnyedebb, izgalmasabb tétellel, egy Sárgamuskotállyal és egy Zweigelt Roséval. Ami közös a borokban, hogy organikus szőlőből készülnek minimális beavatkozással, szűretlenül palackozva.

Mindig szem előtt tartjuk, hogy olyan környezetben mutassuk meg borainkat, ahol a helyszín és a szervezés még egy plusz élményt tud hozzáadni a borokhoz. Úgy gondoljuk ez az esemény egy kiváló alkalom lesz erre.

Köszönjük szépen az interjút, találkozunk február 17-én a CXCII. Mercedes-Benz Hovány Budapesti Jogász- és Művészbálon.

oldal tetejére

Hírlevél