Interjú Erdei Zsolttal, a Premium Gin alapítójával

Erdei Zsolttal, a Premium Gin alapítójával is beszélgettünk többek között arról is, hogy milyen tételekkel készül a CXCII. Mercedes-Benz Hovány Budapesti Jogász- és Művészbálra.

Hogy jött létre a Premium Gin?

A történet egészen Barcelonáig nyúlik vissza, ahol 2015-ben találkoztam először a ginnel az egyik kedvenc báromban. Kértem egy gin tonikot, de jeleztem előtte, hogy sem a gint, sem a tonikot nem szeretem. Egy olyan italt kaptam, ami után úgy gondoltam, hogy komolyabban is szeretnék foglalkozni a ginnel. Amikor 5 évvel később Magyarországra költöztem, azt láttam, hogy itt még nagyon újnak számít a gin kultúra és érdemes edukálni az embereket. Ekkor hoztuk létre a Night Passage gin kóstoló eseményeket, majd ebből indult a Premium Gin weboldala, az ország legnagyobb tematikus fesztiváljának a szervezése a Gin&Jazz, majd 2023-tól már több nemzetközi márkának lettünk a magyarországi disztribútora és márkaképviselete.

Milyen fajtájú ginekkel találkozhatunk Önöknél?

A koncepciónk továbbra is, hogy folyamatosan keressük a különlegesebb tételeket és az olyan gineket is, amelyek külföldön már sikert arattak, de itt még nincsenek hivatalos forgalmazásban. Legnagyobb sikertermékünk a valódi mangóból készülő LA SU MGO mangó gin, de nagyon erősek vagyunk a spanyol tételekben is, amelyek közül természetesen a BCN Barcelona dry gint emelném ki, amire több szempontból is büszke vagyok. De mi forgalmazzuk a világ első pink ginjét is, a Puerto de Indias-t, ami lédús és friss andalúziai eperből készül.

A webshopon a világ mely tájairól érkezett tételekkel találkozhatunk?

Alapvetően, ahogy ez már trendnek látszik, az európai régió ginjei vannak többségben nálunk és ezek közül is az angol és a spanyol tételek, de nagy büszkeségünk, hogy hamarosan Thaiföldről is fogunk gint hozni, ami Európában is egyedülállónak mondható lesz.

Véleménye szerint mi a pink gin sikerének a titka?

A pink szín alapvetően egyre nagyobb trend és ezzel együtt az italszakmában a rosé – szinte bármilyen formában – is egyre nagyobb teret fog hódítani. A pink gin megteremtője a Puerto de Indias volt, akik véletlenül alkották meg az első eperrel készült gint. Viszont az eper az egyik legkedveltebb gyümölcs a világon és felhasználási területe is nagyon széleskörű. Így már egyértelműen jön, hogy a pink ginek, amelyek már nem csak eperrel készülnek, egyértelműen nagy népszerűségnek tudnak örvendeni.

Mi a legfőbb hitvallása a munkája során?

Ha a gineket nézzük, akkor az edukáció, amit nagyon fontosnak tartok és az, hogy az alkoholokra egy ugyanolyan gasztronómiai produktumra gondoljanak az emberek, mint egy nagyon jól elkészített és felszolgált ételre, hiszen a minőségi italok nagyon sok kísérletezés, gondos előkészítő munka és különleges alapanyagok felhasználásával készülnek. Nem véletlen, hogy a szlogenünk is ennek jegyében született, ami szerint nálunk a ginfogyasztás egy életérzés.

A másik hitvallásom pedig, hogy a trendeket nem követni, hanem teremteni kell. Ez utóbbi sokszor sokkal nehezebb, hiszen úttörőnek lenni sosem volt könnyű, de sokkal jobb érzéssel tölt el a nap végén, hogy olyat teremtettem, amit még más nem.

A Premium Gin is ott lesz a CXCII. Mercedes-Benz Hovány Budapesti Jogász- és Művészbálon, mint kiállító. Milyen ginekkel és hogyan készülnek az eseményre? Miért fontos a Premium Gin számára, hogy részt vehet egy ilyen eseményen?

Az eseményre a két első saját forgalmazású márkánkat, a LA SU MGO mango gint és a BCN Barcelona dry gint, valamint vermutot tudják megismerni és természetesen megkóstolni a vendégek. Számunkra fontos minden olyan eseményen a részvétel, ahol olyan közönséggel találkozhatunk, akik nyitottak a különlegességekre és érdeklődnek ezek iránt, tudunk mesélni nekik ezekről az italokról és márkákról.

Köszönjük szépen az interjút, találkozunk február 17-én a CXCII. Mercedes-Benz Hovány Budapesti Jogász- és Művészbálon.

oldal tetejére

Hírlevél