Interjú Komori Barnabással, a Lanber Holding Zrt. alapítójával és vezérigazgatójával

Komori Barnabással, a Lanber Holding Zrt. alapítójával és vezérigazgatójával beszélgettünk a CXCII. Mercedes-Benz Hovány Budapesti Jogász- és Művészbálon való megjelenésük kapcsán.

Hogyan jött létre a Lanber Holding Zrt.?

A megalapítás hátterében a lelkesedés és a vállalkozói szellem állt. Arra vágytam, hogy létrehozzak egy olyan vállalatot, amely hozzájárul a helyi gazdaság fejlődéséhez, a munkahely teremtéshez. Az ingatlan fejlesztést megelőzően hitelközvetítéssel és ingatlan közvetítéssel foglalkoztam. Jó rálátásom volt az újépítésű ingatlanok piacára és megláttam a piaci rést, ami főként az újépítésű épületek minőségében nyilvánult meg. Úgy gondoltam, hogy a minőségi ingatlanok fejlesztésével számos előnyös lehetőséget teremthetek, például a városi környezet szépítését a vevői igény kielégítése mellett. Ezért döntöttem úgy, hogy a Lanber Holding Zrt. Ingatlanfejlesztő vállalkozást megalapítom.

Mi indikálta a megalapítását?

Ingatlanközvetítő irodáim üzemeltetéséből eredően megfelelő rálátással rendelkeztem az ingatlanfejlesztés területére, és láttam az ezzel járó lehetőségeket. A növekvő kereslet az új ingatlanok iránt és a piaci trendek, mint például a városi megújulás vagy a fenntartható építészet indikálták a Lanber Holding Zrt. megalapítását.

Mi a hitvallása a munkája során?

Az ingatlanfejlesztő vállalkozásom  kapcsán a hitvallásom az, hogy minden projektet teljes odaadással és szakértelemmel végzek el. Fontosnak tartom az ügyfelek igényeinek és visszajelzéseinek figyelembevételét, hogy az általam létrehozott ingatlanok valóban megfeleljenek azoknak az elvárásoknak, amelyeket az emberek otthonukkal vagy üzletükkel szemben támasztanak. Emellett kiemelt figyelmet fordítok a fenntarthatóságra és a környezettudatosságra is. Hiszem, hogy az épített környezet felelősségteljes tervezése és megvalósítása hozzájárulhat a környezeti és társadalmi fenntarthatósághoz. Ezért igyekszem korszerű technológiákat és anyagokat alkalmazni, amelyek csökkentik az ingatlanok ökológiai lábnyomát, és hozzájárulnak a környezeti megóváshoz. Végül, de nem utolsósorban, fontosnak tartom a társadalmi felelősségvállalást is. A közösség részeként aktívan igyekszem részt venni a helyi kezdeményezések támogatásában és a közösségi élet építésében, hogy az általam fejlesztett ingatlanok valóban pozitív hatással legyenek a környező emberek életére és jólétére.

Mit jelent és miért fontos az Önök számára az energiatudatos építészet?

Az energiatudatos építészet fontossága számos szempontból kiemelkedő az ingatlanfejlesztő vállalkozásom számára: Az energiahatékony épületek hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhetnek az üzemeltetési költségekben, mivel csökkentik az energiaszámlákat. Ez előnyös mind az üzemeltetők, mind a bérlők vagy vásárlók számára. Ezek a felépítmények kevesebb energiát fogyasztanak, így csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást és más környezeti terheléseket. Ezáltal hozzájárulnak a klímaváltozás elleni küzdelemhez és a környezetvédelemhez. Az energiahatékony épületek általában jobb hőmérséklet- és páratartalmi viszonyokat biztosítanak, így komfortosabb környezetet teremtenek a lakók vagy dolgozók számára. Emellett csökkentik a levegő- és vízminőséggel kapcsolatos problémákat is, ami javíthatja az épületben tartózkodók egészségét és jólétét. Az energiatudatos ingatlanok egyre inkább preferáltak a piaci versenyben. Az ilyen típusú ingatlanok vonzóbbak lehetnek a befektetők, bérlők vagy vásárlók számára, és hosszú távon jobb hozamot biztosíthatnak az ingatlanfejlesztő vállalkozás számára. Ezek az előnyök azt mutatják, hogy az energiatudatos építészet nemcsak környezeti szempontból fontos, hanem gazdasági és társadalmi szempontból is jelentős előnyökkel járhat. Ezért elkötelezettek vagyunk az energiahatékonyság és fenntarthatóság iránt minden ingatlanfejlesztési projektünk során.

Miért fontos a Lanber Holding Zrt. számára, hogy jelen lehet a CXCII. Mercedes-Benz Hovány Budapesti Jogász- és Művészbálon?

A Lanber Holding Zrt. számára való jelenlét a Budapesti Jogászbálon számos előnnyel jár. A Jogászbál kiváló fórumot biztosít az üzleti kapcsolatok építésére és erősítésére. A részvétel lehetőséget teremt a vállalat számára, hogy találkozzon potenciális üzleti partnerekkel, ügyfelekkel vagy befektetőkkel, és új üzleti lehetőségeket teremtsen. A részvétel egy rangos eseményen, mint a Budapesti Jogászbál, lehetőséget kínál a vállalatnak, hogy növelje a márka láthatóságát és elismertségét az iparágban. Ez segíthet abban, hogy a Lanber Holding Zrt. még vonzóbbá váljon a potenciális ügyfelek és befektetők számára. A Jogászbál kiváló lehetőséget kínál a networkingre és a kapcsolatépítésre az iparágban tevékenykedő jogászokkal, üzletemberekkel és döntéshozókkal. Ezek a kapcsolatok hosszú távon segíthetnek a vállalatnak az iparágban való előrehaladásban és versenyképességének növelésében. A részvétel egy ilyen jelentős eseményen jelzi a vállalat társadalmi felelősségvállalását és elkötelezettségét az iparág és a közösség iránt. Végül de nem utolsó sorban a felhőtlen kikapcsolódás és a felemelő társaság koronázza meg a est értékét.

Köszönjük szépen az interjút.

oldal tetejére

Hírlevél