Interjú Vecsei Mártonnal, a XIXO üdítőital részleg vezetőjével

Vecsei Mártonnal, a XIXO üdítőital részleg vezetőjével beszélgettünk annak kapcsán, hogy XIXO termékeik is felszolgálásra kerülnek a este folyamán a CXCII. Mercedes-Benz Hovány Budapesti Jogász- és Művészbálon. 

Miért fontos a XIXO számára, hogy termékeikkel jelen lehet egy ilyen eseményen?

A XIXO egy olyan márka, mely kiváló minőséget jó áron kínál a szénsavas ital és jegestea kedvelőknek, emellett sokat tesz a környezet védelméért és a fenntarthatóságért. Azt gondoljuk, az esemény egy kiváló alkalom számunkra, hogy bemutassuk a termékeinket  a CXCII. Mercedes-Benz Hovány Budapesti Jogász- és Művészbál résztvevőinek.

Az International Taste Institute a kiemelkedő ízért járó nagydíjjal ismerte el a XIXO szénsavas ital termékcsalád három olyan tagját, amely termékek a CXCII. Mercedes-Benz Hovány Budapesti Jogász és Művészbálon is fogyaszthatóak lesznek. Ezek a gyömbér, tonic és cola ízek. Minek köszönhető a két csillagos Superior Taste Award?

A XIXO márka már eddig is a megújulásról és a trendérzékenységéről volt híres, folyamatosan dolgoznak termékfejlesztőink a minőségi alapanyagokból készülő harmonikus receptúrákon. Az International Taste Award két csillagos minősítése a leghitelesebb független elismerése termékeinknek. Ráadásul nem egy, hanem rögtön három ízünket, a Cola, Ginger ale és Tonic szénsavas italainkat díjazták két csillaggal, így tulajdonképpen az egész termékcsalád prémium minőségét jelzi a kiváló ízekért járó díj.

Miért fontos a XIXO számára a környezetvédelem, és milyen eszközökkel járulnak hozzá ehhez?

XIXO szénsavas italainkat kizárólag 100%-ban és végtelenszer újrahasznosítható aludobozba csomagoljuk, ami egyúttal azt jelenti, hogy a vállalatunk ebben a termékcsoportban teljesen megszüntette a PET palackos kiszerelést. A cégcsoportunk ezen lépése a mai napig példamutató: ma hazánkban a szénsavas üdítők nagy része műanyag palackban kerül a boltok polcaira, és a csomagolás legnagyobb része szemétként végzi, ami köztudottan egyike a Földünket leginkább szennyező és veszélyeztető problémának.

Mikben nyilvánulnak meg a termékek válogatott, minőségi összetevői?

A XIXO márkánk 2013 óta egyesíti mindazt, ami az igazán különleges fogyasztói élményhez szükséges. A termékeink válogatott, minőségi összetevőket tartalmaznak, melyek esetében nagy hangsúlyt fektetünk az egészségtudatosságra. Így a szénsavas italok sztívia és gyümölcscukor felhasználásával készülnek, aszpartám és tartósítószer felhasználása nélkül. A márkát a gazdag ízválaszték, prémium minőség és az egészségtudatosság mellett a környezetbarát csomagolás jellemzi.

A ‘Strategic Manufacturing Awards’ kategóriájában Európa top 3 gyára közé választották a szikszói gyárukat. Mi a gyár sikerének a titka? 

A minőség és az innováció cégcsoportunk egyik legfontosabb küldetése. A szikszói gyárunk évente 3 milliárd 250 ml-es dobozt gyárt és tölt meg prémium minőségű italokkal, természetesen a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartásával. Termékeink magas százalékban újrahasznosított alumínium alapanyagból készülnek, amely még mindig 100 százalékban újrahasznosítható. Mindezek mellett, termékeinket teljes egészében saját magunk állítjuk elő, külső forrás felhasználása nélkül, ez pedig páratlan stratégiai pozíciót jelent globális szinten is számunkra.

Köszönjük szépen az interjút.

oldal tetejére

Hírlevél