Kanyó András Hilton executive chef-el beszélgettünk a CXCII. Budapesti Jogászbál báli vacsorájáról.

A Budapesti Jogászbálnak 4-ik alkalommal ad otthont a budavári Hilton, de első alkalommal működünk együtt Kanyó András executive chef-el. András, mire törekedtél a báli menü összeállításánál?

Nagy megtiszteltetés, hogy újra otthont adhatunk a Jogászbálnak.
Az összeállításánál törekedtem arra, hogy a választás során minden vendég megtalálhassa a számára legvonzóbb ízvilágú menüsort.
Figyelembe véve a változatosságot, hogy ízben és minőségben az eleganciát és részben a szezonalitást is tükrözze.

Ritka – sőt, talán egyedülálló – , hogy a Budapesti Jogászbálon, 4 különböző 4 fogásos menü közül lehet választani. Miért is nehéz ez valójában?

A nehézség nem minden esetben az ételek elkészítésében rejlik, hanem a legnagyobb kihívást mindig a báli program időbeosztásának esetleges csúszása jelenti. A vacsora ideje alatt a 4×4 fogásnál ezer tányér, különböző ételekkel kerül felszolgálásra a vendégeknek

Executive chef-ként biztos vagyok benne, hogy van tapasztalatod báli eseményekkel kapcsolatosan. Mire kell egy ehhez hasonló eseménynél különösen ügyelni, mi jelenti a nehézséget?

Közel húsz évnyi bankett rendezvény lebonyolításában van már tapasztalatom. Nagyban meghatározza az eredményességünket a bankett managerek és a konyhai csapat tapasztalata és összhangja. A siker kulcsa, hogy a csapat minden tagja az rendezvény ideje alatt a feladatára összpontosítson és a vezetői utasításokat kövesse.

Nagyon szépek lettek a közösen elkészített fotók, és a kóstolás során kiderült, mire is képes a Hilton csapata és mi nagyon elégedettek vagyunk. Mennyi időt szántok rá, hogy felkészüljetek? Úgy értve, hogy hány nappal korábban kezdődik meg egy felkészülés egy ekkora ültetett vacsorához?

Néhány héttel az esemény előtt elkezdődik a  vezetők egyeztetése a szerviz zökkenőmentes lebonyolítására, ahol kitérünk a különlegesebb alapanyagok és italok beszerzésére is. A különböző részlegek megszervezik  a saját munkafeladatukat, hogy a bál napján minden gördülékenyen történhessen.

oldal tetejére

Hírlevél