Miért lett a Mercedes-Benz Hovány a Budapesti Jogászbál névadó támogatója?

Idén harmadik alkalommal hazánk talán legjelentősebb autókereskedelmi csoportjánk tulajdonosa, Hovány Márton és a Mercedes-Benz Hovány a Budapesti Jogászbál névadó támogatója. De miért lesz egy autókereskedő, s ezen keresztül egy autógyár egy ilyen klasszikus esemény támogatója? Erről beszélgetett Hovány Mártonnal Keczán Pál, a szervezőbizottság elnöke.

Két részre bontanám, az első az érzelmi része. Nagyon szeretem és tisztelem a jogászokat, mert szinte kivétel nélkül nagyon értelmes, intelligens, igényes és jó társasági emberek.
A másik része az üzleti, hiszen Magyarország egyik legnagyobb Mercedes-Benz márkakereskedőjeként remek lehetőség egy igényes, prémium minőséget kedvelő társaságnak bemutatni a modern luxust képviselő termékeinket.

Hovány Márton

Minden évben egy egész különterem, a Mercedes-Benz Hovány lounge várja az érdeklődőket, ahol egy rögtönzött autószalon is megnyílik az estély alkalmából. Milyen járművekkel készülnek ide és miért éppen azokkal?

Idén egy meglepetéssel és a modern luxust képviselő elektromos modelljeinkkel készülünk, amelyeknek most különös aktualitása is van, hiszen egy jelentős állami támogatás is igénybevehető rá.

Nagy megtiszteltetésnek vettük, mikor elkezdtünk együttműködni és nemcsak Hovány Úr miatt, hanem a Mercedes-Benz miatt is. Jól gondoljuk, hogy ilyenkor nem elég itthon dönteni, hanem Stuttgartban is szükséges erről beszámolni?

Számunkra és a Mercedes-Benz márkára nézve is megtisztelő, hogy ilyen kifejezetten magas színvonalú rendezvényen, egy prémium közönség előtt mutathatjuk be termékeinket, természetesen a Mercedes-Benzzel egyeztetve.

A teljes autóipar átalakuláson megy át és ezzel a Hovány csoport úgy tűnik, hogy tudja tartani a lépést. Mik most a legfontosabb kérdések?

Nyilván mindenki számára az elektrifikáció a legizgalmasabb kérdés. Az autógyártók többsége nagy lehetőséget lát benne. A másik pedig a kínai márkák előre nyomulása az európai piacon. Ezek a márkák a prémium szegmenst egyáltalán nem veszélyeztetik, de természetesen felkészülten várjuk sőt, hamarosan megkezdjük Magyarországon az Omoda és a Jaecoo márkák forgalmazását, amelyek üde, szexis színfoltjai lesznek az autópiacnak.

A Mercedes Hovány honlapja

oldal tetejére

Hírlevél